Žampionový salát s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Sýr Parmezán
  • 7 ks Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 694.1 mg
  • Vláknina 7896.3 mg
  • Vitamín A 7896.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony důkladně očistíme, společně s rajčaty opláchneme a nakrájíme na tenké plátky. Polníček očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme oschnout. Polníček s plátky rajčat a žampionů vyskládáme na talíře.

  • 2

    Bazalku opláchneme a necháme oschnout. Lístky otrháme a pokrájíme na nudličky. Ocet smícháme společně s olejem, solí a pepřem. Marinádou zalijeme salát a odložíme bokem na 15 minut.

  • 3

    Na pánvi orestujeme nahrubo nasekaný vlašský ořech. Salát posypeme ořechy a ozdobíme pokrájenou bazalkou. Sýr nakrájíme na hoblinky a posypeme jimi salát. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu