Mušlový salát s mungo výhonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Mungo klíčky
  • 50 g Petržel - nať
  • 250 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Mušle slávky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
  • 3 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • 1 polévková lžíce Olej z tykvových semen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1016 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 1589.4 mg
  • Vláknina 9169.8 mg
  • Vitamín A 9169.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.4 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata oloupeme, rozpůlíme je a odstraníme z nich semínka. Rajčatovou dužinu nakrájíme na kostičky. Avokádo omyjeme, rozpůlíme a odstraníme z něho pecku. Dužninu pokrájíme na kousky. Nakrájená rajčata a avokádo promícháme v misce. Oloupeme šalotku a nasekáme ji nadrobno. Na menší kousky pokrájíme mungo klíčky. Jak nakrájenou šalotku, tak i mungo klíčky vmícháme do směsi z rajčat a avokáda.

  • 2

    Přichystáme si zálivku. Do misky vlijeme bílý vinný ocet, balzamikový ocet, olej z pšeničných klíčků a tykvový olej. Osolíme a opepříme. Zálivkou přelijeme zeleninu.

  • 3

    Kartáčkem dobře odrbeme mušle. Do hrnce vlijeme rybí vývar a vložíme do něj mušle. Přivedeme vývar k varu a počkáme, až se mušle otevřou. Potom z jejich lastur vybereme maso a vmícháme ho do salátu. Nakonec salát posypeme nasekanou petrželkou a podáváme ho.

Komentáře k receptu