Těstoviny Pappardelle s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 400 g Těstoviny Pappardelle
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 485.5 mg
  • Vláknina 9883.8 mg
  • Vitamín A 9883.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Šalotky a fazolky nakrájíme na menší kousky. Rajčata omyjeme studenou vodou a nakrájíme je na poloviny.

  • 2

    V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání osmažíme česnek a šalotky. Pak přimícháme nakrájené fazolky a okapané těstoviny a vše ještě přibližně 5 minut smažíme. Nakonec k směsi přidáme nakrájená rajčata, chilli koření, protlak a smetanu, vše znovu důkladně promícháme a necháme ještě chvíli prohřát.

  • 4

    Těstoviny se zeleninovou směsí rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře k receptu