Kachna pečená s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Hrášek mražený
  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Feferony
  • 1800 g Kachna mražená
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 899 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 572 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 177.8 mg
  • Vláknina 5055 mg
  • Vitamín A 5055 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchanou a očištěnou kachnu osolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, hrášek částečně rozmrazíme, rajčata scedíme, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V pekáči rozehřejeme trochu oleje, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přiložíme celou kachnu, podlijeme bílým vínem, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Kachnu pod křídly a na prsou propíchneme, aby tuk lépe vytékal. Kachnu v pekáči obložíme hráškem, rajčaty, přidáme česnek, feferonku, podle chuti sůl, pepř a pečeme doměkka. V průběhu pečení sbíráme přebytečný tuk.

  • 3

    Kachnu naporcujeme, doplníme hráškem s rajčaty, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu