Rybí polévka z francouzské kuchyně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Ryby
  • 6 g Bobkový list
  • 300 g Rajčata
  • 2 g Šafrán
  • 20 g Petržel - nať
  • 2 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 336.9 mg
  • Vláknina 8382 mg
  • Vitamín A 8382 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané, důkladně očištěné ryby, oloupanou cibuli, česnek, na kolečka nakrájený citrón, bobkový list a celý pepř dáme do hrnce. Vložíme ještě na kolečka nakrájená rajčata, zalijeme studenou vodou, osolíme a pod poklicí vše povaříme 20 minut doměkka.

  • 2

    Uvařené ryby vybereme, vykostíme, nakrájíme na plátky. Polévku scedíme, vložíme do ní připravené ryby. Zalijeme vínem, dochutíme zbylou solí, vložíme šafrán a přivedeme k varu.

  • 3

    Stáhneme ze sporáku, necháme 5 minut odpočinout. Podle porcí rozlijeme polévku do polévkových misek. Porce ozdobíme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu