Fazolové lusky s jogurtovo-rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 200 ml Bujón bylinkový
  • 90 ml Jogurt nízkotučný
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 717 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 14.7 mg
  • Draslík 578.7 mg
  • Vláknina 11542.3 mg
  • Vitamín A 11542.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Čerstvé mladé fazolové lusky očistíme (odkrojíme spodní část se stonkami) a rozkrájíme je na menší, asi 3cm kousky. Do mísy dáme bílý jogurt, přidáme k němu konzervovaná loupaná rajčata a směs rozmixujeme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, pak opatrně cibuli zalijeme horkým bujónem, vložíme fazolové lusky, přidáme bobkový list, nové koření a pod poklicí lusky dusíme doměkka přibližně 12-15 minut. Pak snížíme teplotu, přidáme jogurt s rajčaty, omáčku dochutíme solí, pepřem a cukrem a dusíme ještě 2-3 minuty.

  • 3

    Před podáváním z omáčky vyjmeme koření. Omáčku dochutíme utřeným stroužkem česneku a nadrobno pokrájeným koprem. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu