Bengálská zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Cukr krystal
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Dýně
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Ředkev
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Fazole
  • 1 hrst Špenát listový čerstvý
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2900 mg
  • Vláknina 14103.1 mg
  • Vitamín A 14103.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.8 mg
  • Vitamín E 8.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu opláchneme a nasekáme na tenké nudličky. Omyté špenátové lístky též nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm chilli papričky. Na pánev vložíme zbytek nakrájené zeleniny a čtyři minuty smažíme.

  • 2

    Směs ochutíme kurkumou, pocukrujeme, přidáme garam masalu a špetku soli. Pod pokličkou dusíme, dokud zelenina nezměkne. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu