Zelí z tykve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 200 g Tykev
  • 40 g Slanina vepřová
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 12.4 mg
  • Draslík 205 mg
  • Vláknina 2922.5 mg
  • Vitamín A 2922.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme očištěnou, na nudličky rozkrájenou tykev, kmín, sůl a dusíme asi 5 minut. Potom zaprášíme moukou a zalijeme trochou vody.

  • 2

    Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Přidáme ji k tykvi, okyselíme, zalijeme zbylou vodou a povaříme asi 2 minuty.

  • 3

    Podáváme k masu.

Komentáře k receptu