Salát s tykví, paprikou a těstovinovou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Tykev
  • 50 g Roketa
  • 200 g Těstovinová rýže
  • 60 ml Balsamico ocet
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 288.4 mg
  • Vláknina 2709.8 mg
  • Vitamín A 2709.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev s oranžovou dužinou nakrájíme na kousky 2,5x2,5cm, narovnáme na plech s pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a v předehřáté troubě na 230°C pečeme 25-30 minut. Rozkrojíme červenou a žlutou papriku, zbavíme je semen, nakrájíme na čtvrtky a pečeme 6-8 minut pod rozpáleným grilem, dokud na povrchu nezčernají. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout, opatrně sloupneme slupku a papriky nakrájíme na tenké proužky.

  • 2

    Než se upeče paprika, uvaříme v osolené vodě těstovinovou rýži doměkka, slijeme a necháme vychladnout.

  • 3

    Vychladlou rýži přesypeme do velké mísy, přidáme tykev, červenou a žlutou papriku, roketu, sůl a pepř, zakapeme olivovým olejem a bílým balzamikovým octem a vše promícháme.

Komentáře k receptu