Hovězí dušené s paprikou a dýní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 108 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí kližka
  • 200 g Cibule
  • 500 g Dýně
  • 1 kávová lžička Pepř citronový
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 1 ks Paprika zelená
  • 3 stroužek Česnek
  • 5 dl Hovězí vývar základní
  • 1.5 polévková lžíce Kerblík
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 580 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 755.9 mg
  • Vláknina 5763.7 mg
  • Vitamín A 5763.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso (kližku) omyjeme a nakrájíme na špalíčky velikosti sousta. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na drobno. Papriky omyjeme, rozkrájíme, odstraníme semínka a nakrájíme je na proužky. Dýni oloupeme, rozkrájíme, odstraníme měkkou část se semeny a nakrájíme ji na kostky.

  • 2

    V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme maso, promícháme a smažíme ho do té doby, než se vydusí šťáva. Pak přidáme papriku, citronový pepř, zázvor, sůl, kousek celé skořice (1 lžičku), hovězí vývar, promícháme a pod pokličkou dusíme minimálně 90 minut.

  • 3

    Přibližně po hodině vaření přidáme k masu dýni a vaříme do doby, až je maso měkké.

  • 4

    Omyjeme kerblík a drobně ho pokrájíme. Hovězí maso s dýní rozdělíme na talíře, každou porci ozdobíme zakysanou smetanou, posypeme kerblíkem a servírujeme.

Komentáře k receptu