Lilky smažené po libanonsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 8 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 dl Citronová šťáva
  • 1 kg Lilek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 164 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 438 mg
  • Vláknina 11740 mg
  • Vitamín A 11740 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na proužky, lehce posypeme solí a necháme alespoň 5 minut odležet.

  • 2

    Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a citronovou šťávou.

  • 3

    Lilky po odležení obalíme lehce v mouce, v pánvi rozehřejeme olej a na něm obalené lilky prudce opečeme. Vyndáme je z pánve, horké potřeme česnekovou směsí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu