Jablkový salát s dýní a hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Dýně
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Hrušky
  • 2 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Sirup malinový
  • 3 polévková lžíce Ořechový olej
  • 1 polévková lžíce Meduňka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 850.7 mg
  • Vláknina 12159.3 mg
  • Vitamín A 12159.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oranžovou dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a vnitřní vlákna. Oloupeme ji a nahrubo nastrouháme.

  • 2

    Jablka s hruškami omyjeme, osušíme, rozkrájíme, zbavíme jadřinců a též je nahrubo nastrouháme. Přidáme je do mísy k dýni, přidáme jablečný ocet, citrónovou šťávu, malinový sirup, špetku soli, cukr, mletý zázvor, ořechový olej a citrónový pepř. Zlehka promícháme. Přimícháme poloviny vlašských ořechů a necháme odležet minimálně 15 minut.

  • 3

    Omyjeme meduňku. Salát podáváme ozdobený meduňkovými lístky.

Komentáře k receptu