Rigatoni s tykvovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Těstoviny Rigatoni
  • 315 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 kg Tykev
  • 3 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 688.6 mg
  • Vláknina 13405.5 mg
  • Vitamín A 13405.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dence a scedíme.

  • 2

    Mezitím oloupeme tykev, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kostičky.

  • 3

    V kastrolu rozehřejeme máslo a při nízké teplotě pod pokličkou asi 5min podusíme pórek nakrájený na velmi tenká kolečka. Poté přidáme tykev, muškátový oříšek, zakryjeme a ještě cca 8min podusíme. Zalijeme smetanou a 3 lžícemi vody a přivedeme k varu. Vaříme asi 8min za občasného míchání, dokud tykev nezměkne. Podle chuti přidáme sůl.

  • 4

    Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme praženými piniovými oříšky a podáváme.

Komentáře k receptu