Lívance z tykve, brambor a rozmarýnu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 225 g Brambory
  • 310 g Tykev
  • 225 g Brambory sladké (Batáty)
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 hrnek Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 99 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 90.5 mg
  • Draslík 228.4 mg
  • Vláknina 2146.1 mg
  • Vitamín A 2146.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 220 stupňů rozehřejeme troubu.

  • 2

    Do zapékací mísy dáme nakrájenou tykev, brambory, sladké brambory, olej, sůl a polovinu rozmarýnu.

  • 3

    Zamícháme a 20 minut pečeme do změknutí.

  • 4

    Formu na 12 lívanců vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme máslem).

  • 5

    Smícháme v misce vejce, mléko, smetanu, sýr, česnek, sůl, zbytek rozmarýnu a směs z brambor, tykve a sladkých brambor.

  • 6

    Nalijeme do formy na lívance a při 180 stupních pečeme 35 minut.

Komentáře k receptu