Sýrové karbanátky na kapustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 600 g Kapusta hlávková
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 ml Voda pitná
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 912 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 45.5 mg
  • Draslík 746.7 mg
  • Vláknina 7808.6 mg
  • Vitamín A 7808.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 183.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso promícháme se solí, paprikou, hořčicí a trochou strouhanky. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájený sýr. Z hmoty vytvarujeme karbanátky a necháme je chvíli v chladu odležet.

  • 2

    Očištěnou a omytou kapustu zbavíme košťálu a nadrobno nakrájíme. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kapustu, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme. Měkkou kapustu ochutíme prolisovaným česnekem a opepříme.

  • 3

    Připravené karbanátky opečeme v horkém oleji po obou stranách a rozložíme je na kapustu.

Komentáře k receptu