Štrúdl pro labužníky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 g Šunka dušená
  • 500 g Zelí kysané
  • 500 g Listové těsto
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 822 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 123.8 mg
  • Draslík 314.9 mg
  • Vláknina 9963.6 mg
  • Vitamín A 9963.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozdělíme na půlku listové těsto.

  • 2

    Každou rozválíme na placku, osolíme a poklademe plátky šunky.

  • 3

    Nakrájenou cibuli rozložíme na šunku.

  • 4

    Posypeme bazalkou a oreganem, a poklademe kyselým zelím.

  • 5

    Plátkový sýr nakrájíme na proužky a vytvoříme mřížku.

  • 6

    Zakapeme kečupem.

  • 7

    Okraje pomažeme rozšlehaným vejcem, zavineme a kraje pevně přimáčkneme.

  • 8

    Celý štrúdl potřeme vajíčkem a posypeme kmínem a sezamem.

  • 9

    Propíchneme vidličkou na více místech. Pečeme v silně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu