Hovězí se zelím na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 525 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí maso přední
  • 125 ml Omáčka sójová
  • 5 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej sezamový
  • 1 ks Brokolice
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Nudle rýžové
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Mouka kukuřičná
  • 1 ks Zelí čínské
  • 2 ks Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 1 polévková lžíce Cukr palmový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1841 kcal
  • Sacharidy 330 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 424 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 328 g
  • Cholesterol 124 mg
  • Draslík 1838 mg
  • Vláknina 25009.5 mg
  • Vitamín A 25009.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 187.1 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vytvoříme marinádu z osmi prolisovaných stroužků česneku, omáčky, zázvoru, chilli papričky, nakrájené na plátky, oleje, cukru a šťávy ze dvou limetek a přes noc v ní necháme v ledničce filety marinovat.

  • 2

    Zelí a brokolice zbavíme vnějších listů a kukuřičnou mouku smícháme s vodou.

  • 3

    Filety smažíme na pánvi asi tři minuty z obou straně. Uvaříme rýžové nudle a ve wok pánvi smažíme zelí a brokolice nejdéle tři minuty. Na pánvi na mírném ohni ještě převaříme marinádu zahuštěnou kukuřičnou moučkou. Můžeme okamžitě podávat.

Komentáře k receptu