Salát z mečouna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sardelová pasta
  • 10 g Hořčice
  • 300 g Filé z mečouna
  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý celý
  • 80 g Zakysaná smetana
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 10 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 60 ml Olej olivový
  • 2 ks Salát hlávkový
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1078 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 309.9 mg
  • Vláknina 4402.5 mg
  • Vitamín A 4402.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a jemně nasekáme stroužek česneku a dáme do mixéru společně

  • 2

    s olejem, citronovou šťávou, kysanou smetanou, hořčicí, sardelovou pastou, worcesterem, solí a čerstvě namletým pepřem a umixujeme jednolitou směs.

  • 3

    Salát očistíme, propláchneme ve studené vodě, scedíme, osušíme a natrháme na menší kousky. Každý plátek mečouna potřeme 1 lžičkou rozmixované směsi. V nepřilnavé pánvi smažíme po každé straně 3 minuty. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Plátky mečouna vyjmeme z pánve, necháme okapat, položíme na taliř a zakryjeme průhlednou fólií. Udržujeme teplé. Salátové listy jemně promícháme s částí předem připravené směsi a rozdělíme na 4 talíře. Plátky mečouna pokrájíme a položíme na salát. Navrch poklademe zbytek směsi, posypeme čerstvě mletým pepřem a hned podáváme.

Komentáře k receptu