Okouník v kapustových listech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 600 g Kapusta hlávková
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Koriandr celý
  • 700 g Okouník mořský
  • 30 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 621 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 1293 mg
  • Vláknina 8877.5 mg
  • Vitamín A 8877.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 191.6 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 °C. Ve vařící osolené vodě spaříme 5 minut listy kapusty. Poté ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat na papírové utěrce. Z listů vyřízneme střední tvrdší části.

  • 2

    Na oleji zesklovatíme drobně nakrájenou cibulí. Přidáme špetku papriky a vložíme filety kůží dospod. Zprudka 2 minuty opečeme. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Každý filet položíme na 2 listy kapusty a doplníme cibulí a koriandrem. Listy přeložíme tak, aby vznikl balíček. Přendáme do pekáčku a v troubě 5-7 minut pečeme.

Komentáře k receptu