Bílé fazole s kroupami a škvarky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Vepřové škvarky
  • 300 g Zelí kysané
  • 300 g Fazole bílé
  • 200 g Kroupy ječné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 2 ks Cibule
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 730 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 222.6 mg
  • Vláknina 14616.2 mg
  • Vitamín A 14616.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočíme promyté bílé fazole do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka s 1.5 litrem vody a 1 lžičkou soli. Vaříme je přibližně 1 hodinu. Kroupy promyjeme, dáme do druhého hrnce s 1 litrem vody a 1/2 lžičkou soli a uvaříme je doměkka. Kroupy vaříme asi 40 minut. Uvařené kroupy a fazole scedíme.

  • 2

    Očistíme cibuli a pokrájíme nadrobno.

  • 3

    V hrnci na rozpáleném sádle zpěníme cibuli, přimícháme na kousky pokrájené škvarky, scezené kroupy s fazolemi, ochutíme 1/2 lžičkou soli, 1 lžičkou Vegety a 1/2 lžičkou černého pepře. Promícháme a podáváme s kysaným zelím.

Komentáře k receptu