Sýrová roláda s potočnicí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 115 g Potočnice
  • 225 g Ricotta
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 224.5 mg
  • Draslík 152.6 mg
  • Vláknina 891.8 mg
  • Vitamín A 891.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku zpěníme máslo, přisypeme hladkou mouku a mícháme dohladka. Odstavíme z plotny a do jíšky postupně vešleháme mléko. Potom za stálého míchání přivedeme k varu, povaříme do zhoustnutí a odstavíme z plotny. Bešamel dochutíme hořčicí, solí, pepřem a vmícháme do něj polovinu nastrouhaného sýru. Necháme mírně zchladnout. Nakonec vešleháme žloutky.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh, lžíci sněhu vmícháme do bešamelu a ten vlijeme ke zbylému sněhu. Zlehka promícháme a směs rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.

  • 3

    Pečeme 15-20 minut. Upečený plát vyklopíme na pečicí papír posypaný zbylým sýrem. Z povrchu sloupneme papír a plát potřeme ricottou. Poklademe omytou potočnicí a s pomocí spodního papíru plát zavineme do rolády.

  • 4

    Roládu nakrájíme na plátky a podáváme teplou i studenou.

Komentáře k receptu