Karbanátky ze špenátu a brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 50 g Strouhanka
  • 80 g Strouhanka
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 600 ml Voda pitná
  • 8.89 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Špenát listový čerstvý
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 473 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 148.2 mg
  • Draslík 1444.5 mg
  • Vláknina 13456.1 mg
  • Vitamín A 13456.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.8 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a nastrouháme na jemno. Špenát očistíme, opereme, nakrájíme, osolíme, v rendlíku dusíme ve vlastní šťávě zhruba 10 minut. Poté ho přeložíme do mísy a necháme vychladnout. Cibuli pokrájíme na jemno, petrželovou nať rozsekáme nadrobno.

  • 2

    Poté přidáme ke špenátu brambory, rozšlehaná vejce, cibuli, nať, strouhanku, sůl, pepř a dobře propracujeme. Z utvořené hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem, strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu