Kančí pečeně se zelím a klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Kančí kýta
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 700 g Zelí kysané
  • 1 g Bobkový list
  • 300 g Klobása uzená
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 g Jalovec
  • 3 g Cukr krupice
  • 600 g Brambory vařené
  • 200 ml Víno bílé
  • 20 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 890 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 16.9 mg
  • Draslík 357.7 mg
  • Vláknina 4264.3 mg
  • Vitamín A 4264.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí maso z kýty odblaníme, potřeme rozpuštěným máslem, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, vložíme do trouby a pečeme za občasného podlévání vodou doměkka.

  • 2

    Mezitím v rendlíku rozpustíme sádlo, klobásu nakrájíme na kolečka, osmahneme na sádle, podlijeme bílým vínem, přidáme scezené zelí ze sklenice, okořeníme bobkovým listem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Rendlík odkryjeme, vyndáme bobkový list, zelí i s klobásou přidáme k masu a dopečeme. Podle chuti dosolíme, okyselíme octem nebo dosladíme.

  • 3

    Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, upravíme na talíře doplníme zelím s klobásou a podáváme. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře k receptu