Palačinky se sladkým zelím a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Slanina vepřová
  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 160 g Uzené maso vařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Paprika mletá pálivá
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 0.6 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 788 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 209.6 mg
  • Draslík 255.6 mg
  • Vláknina 7427.3 mg
  • Vitamín A 7427.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme palačinkové těsto: do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl a mléko. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

  • 2

    Malou hlávku čerstvého zelí očistíme, rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky, dáme do mísy, posypeme solí, pepřem, kmínem, sladkou a pálivou paprikou a promícháme. Slaninu a vařené uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozpustíme lžíci sádla, přidáme slaninu a vysmažíme ji dozlatova. Přidáme zelí, uzené, promícháme, přidáme 0.5 dl vody a pod poklicí dusíme 10-15 minut. Z podušeného zelí slijeme přebytečnou šťávu a přimícháme je do palačinkového těsta.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej na správnou teplotu, naběračkou naléváme těsto a pohybem pánve je rozlijeme. Palačinky smažíme dozlatova z každé strany přibližně po 2 minutách a nezavinuté hned teplé podáváme.

Komentáře k receptu