Hlávkový salát s hořčičnou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Salát hlávkový
  • 250 g Slanina vepřová
  • 150 g Hořčice francouzská
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 699 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 287.8 mg
  • Draslík 208.5 mg
  • Vláknina 2913.1 mg
  • Vitamín A 2913.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát dobře opereme, necháme okapat a osušíme. Slaninu nakrájenou na malé kostičky osmažíme na pánvi a vybereme z vysmaženého tuku. Do tuku po slanině rozklepneme vejce, osolíme je a opepříme a usmažíme volská oka.

  • 2

    Do hořčice vmícháme olej, ocet, sůl a pepř.

  • 3

    Hlávkový salát natrháme na kousky, vmícháme zálivku, posypeme slaninou a poklademe volskými oky, která usmažíme na vypečeném tuku ze slaniny.

Komentáře k receptu