Osvěžující salát se sušenou šunkou a kapari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Salát ledový
  • 70 g Rukola
  • 70 g Salát Polníček
  • 100 g Prosciutto sušené
  • 70 g Salát římský
  • 70 g Salát listový Dubáček
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 6 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • 10 ks Kapary
  • 2 ks Rajčata žlutá
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 4 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 4 polévková lžíce Hrášek mražený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1090 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 1430 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 7143.5 mg
  • Vláknina 60687.4 mg
  • Vitamín A 60687.4 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 464.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Minimálně 4 druhy salátů (ledový salát, polníček, rukola, dubáček, římský salát..) důkladně omyjeme, z listů setřepeme vodu, prsty salát potrháme a dáme do větší mísy. Omytá červená i žlutá rajčata pokrájíme na osminky, přidáme je k salátu. Nakládaná sušená rajčata nakrájíme na proužky. Jarní cibuli očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Čerstvý kopr drobně posekáme. Tenké plátky sušené šunky s polu s koprem a sušenými rajčaty přidáme do mísy k salátu.

  • 2

    V rendlíku přivedeme k varu asi 4 dl vody, ve které povaříme (asi 1 minutu) zelený mražený hrášek. Scedíme a zchladíme pod studenou vodou, necháme okapat a dáme k salátu.

  • 3

    Do malé misky dáme kapari, které rozmělníme vidličkou, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou, přilijeme olivový olej, promícháme a směs přidáme k salátu.

  • 4

    Salát se všemi ingrediencemi důkladně promícháme, podle chuti případně dosolíme a opepříme. Salát rozdělíme do misek a servírujeme vychlazený.

Komentáře k receptu