Zapečená kapusta s rýží a klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Klobása Dunajská
  • 600 g Kapusta hlávková
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže loupaná
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 827 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 169.4 mg
  • Draslík 795 mg
  • Vláknina 10389.8 mg
  • Vitamín A 10389.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 181.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kapustu rozkrojíme na poloviny a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Ocedíme ji a po okapání nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Propláchnutou rýži osmahneme na kousku másla, zalijeme 3,5dl vody, osolíme a dusíme doměkka.

  • 3

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a osmažíme ji.

  • 4

    Do vymaštěného pekáčku urovnáme vrstvy kapusty, rýže, klobásy a nastrouhaného sýru. Vrchní vrstvu tvoří kapusta. Každou vrstvu osolíme, opepříme a prohřejeme v troubě. Po chvíli zalijeme pokrm vejci rozkvedlanými s mlékem a solí a dopečeme.

Komentáře k receptu