Králík pečený s kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 500 g Kapusta hlávková
  • 1500 g Králičí maso
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Hřebíček
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 6 ks Jalovec
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 797 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 782 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 164.5 mg
  • Draslík 1969.8 mg
  • Vláknina 28584.8 mg
  • Vitamín A 28584.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 118.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a oloupanou cibuli jemně nasekáme. Omytého a naporcovaného králíka potřeme hořčicí, poté zprudka opečeme na oleji. Přidáme slaninu a cibuli.

  • 2

    Porce králíka zaprášíme moukou, přelijeme vínem, octem a vývarem, přidáme koření a pečeme za občasného podlévání asi 70 minut v silně vyhřáté troubě.

  • 3

    Omytou kapustu rozebereme na listy, pokrájíme na proužky, přelijeme horkou vodou a krátce blanšírujeme, poté ji podusíme na másle.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme z pekáče a šťávu propasírujeme.

  • 5

    Podáváme s kapustou a vařenými širokými nudlemi.

Komentáře k receptu