Hrachová polévka s kachním masem a kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrách loupaný
  • 500 g Kapusta hlávková
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Feferony
  • 2 ks Kachní prsa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 70.3 mg
  • Draslík 930.6 mg
  • Vláknina 14781.2 mg
  • Vitamín A 14781.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 167.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách spolu s nakrájenou cibulí a bobkovým listem namočíme do litru vody. Druhý den hrách v téže vodě uvaříme do měkka (asi 60 minut).

  • 2

    Kachní prsa omyjeme, stáhneme kůži, nasekáme ji a na pánvi vyškvaříme. Škvarky vyjmeme, na tuku opékáme prsíčka po každé straně 10 minut. Osolíme, opepříme a udržujeme teplé.

  • 3

    Očištěnou kapustu rozkrájíme na nudličky, dusíme na rozehřátém tuku asi 15 minut. Přidáme nasekané feferonky, osolíme a opepříme.

  • 4

    Polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Nakonec vložíme nakrájené maso, kapustu, škvarky, podle chuti přisolíme.

Komentáře k receptu