Kapustový nákyp s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 20 dkg Salám měkký
  • 20 dkg Rýže loupaná
  • 10 dkg Tuk
  • 15 dkg Sýr Eidam cihla 30%
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 810 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 693 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 53.3 mg
  • Draslík 1334 mg
  • Vláknina 13689.8 mg
  • Vitamín A 13689.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 301.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na zpěněnou cibuli vložíme rýži, osmahneme krátce, zalijeme horkou vodou, osolíme a dusíme do změknutí.

  • 2

    Opláchneme kapustu, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme.

  • 3

    Poté necháme vychladnout. Zchladlou kapustu nakrájíme na nudličky a smícháme s nakrájeným salámem na kostičky.

  • 4

    Do vymaštěného pekáče dáme vrstvu rýže, vrstvu kapusty se salámem, pokapeme olivovým olejem a nastrouháme sýr.

  • 5

    Navrch dáme vrstvu rýže a nastrouhaný sýr.

  • 6

    Zapečeme 20 minut v troubě.

Komentáře k receptu