Bruselské kapustičky s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 500 g Kapusta růžičková
  • 800 ml Voda pitná
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1.2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 47.5 mg
  • Draslík 261.1 mg
  • Vláknina 14796.8 mg
  • Vitamín A 14796.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustičky zbavíme zvadlých a poškozených lístků, odkrojíme košťál, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na tenké měsíčky a v míse zakapeme citronovou šťávou. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Kapustičky vložíme do vroucí vody a zhruba 10 minut vaříme. Poté je scedíme a necháme okapat.

  • 3

    V mezičase orestujeme slaninu s cibulí, vypečený tuk slijeme, necháme v rendlíku jen trochu, abychom mohli osmažit jablka. Když jsou jablka poloměkká, přidáme kapustičky, zasypeme zázvorem, vmícháme smetanu a chvíli povaříme.

Komentáře k receptu