Hříbky s kapustou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Kapusta hlávková
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Rajčata Cherry
  • 1 ks Cibule lahůdková
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1023 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 1113.5 mg
  • Vláknina 7849.1 mg
  • Vitamín A 7849.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 171.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na tenké plátky. Očištěnou lahůdkovou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. V hrnci si přivedeme vodu k varu, přidáme sůl a vložíme do ní omyté kapustové listy. Krátce, 1-2 minuty je povaříme, pak je scedíme a pokrájíme na nudličky.

  • 2

    V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme hříbky, za stálého míchání je ochutíme solí, pepřem, kmínem, přidáme cibulku a společně ji s houbami krátce osmažíme. Pak přimícháme pokrájenou kapustu a pod poklicí směs podusíme asi 3-5 minut.

  • 3

    Mezitím v misce rozšleháme vejce se solí a pepřem, nalejeme je na houby s kapustou a mícháme do ztuhnutí vajíček.

  • 4

    Porce dáme na talíře, ozdobíme je rozkrájenými cherry rajčátky a podáváme.

Komentáře k receptu