Mangold zapečený na topinkách
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 32 g
- Sodík 681 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 287.7 mg
- Draslík 548 mg
- Vláknina 7048.3 mg
- Vitamín A 7048.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.1 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mangold bez řapíku spaříme vroucí vodou. Scedíme jej, necháme okapat a drobně nakrájíme. Nakrájený mangold v pánvičce na rozehřátém másle dochutíme solí, pepřem a podusíme 5 minut. 
- 
                                2Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme spolu se smetanou a vejci. Směs ochutíme solí, pepřem. 
- 
                                3V pánvičce rozpálíme 70 g másla a na něm po obou stranách opečeme toasty, které naskládáme na dno máslem vymazané zapékací mísy. Na každý kousek toastu lžící položíme dušený mangold. Vše zalijeme připravenou sýrovou směsí. 
- 
                                4Naplněnou zapékací mísu vložíme do nahřáté trouby a pečeme tak dlouho, aby povrch dostal zlatovou barvu. 
- 
                                5Hotový pokrm naporcujeme na jednotlivé talíře a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        