Makarony s rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 50 g Rukola
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 5.1 mg
  • Draslík 432 mg
  • Vláknina 8392.3 mg
  • Vitamín A 8392.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky. V pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět prolisovaný česnek, přidáme rajčata a osmahneme je. Vmícháme ocet, sůl, pepř a špetku cukru.

  • 2

    Makarony uvaříme v osolené vodě, scedíme, promícháme s rajčaty a omytou, nasekanou rukolou.

  • 3

    Pokrm rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu