Carpaccio z mořského okouna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Okouník mořský
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Salát hlávkový
  • 50 g Rukola
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 75 ml Olej olivový
  • 5 cl Tabasco
  • 5 cl Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 746 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 392 mg
  • Vláknina 2352.5 mg
  • Vitamín A 2352.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky mořského okouna opláchneme, osušíme a ostrým nožem pokrájíme na kousky. Rozložíme na dobře vychlazenou servírovací mísu, ale dáváme pozor, aby se nerozpadly. Osolíme a opepříme, mísu zakryjte mikrotenovou fólií a dáme do ledničky.

  • 2

    Očístíme oba druhy salátu, několikrát je propereme ve studené vodě, scedíme, osušíme, nahrubo pokrájíme a dáme do mixéru. Přidáme olej, citronovou šťávu, 4 lžíce vody, špetku soli a pepře, tabasco a worcester. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu.

  • 3

    10 minut před podáváním zalijeme plátky ryby připravenou omáčkou a ještě na chvíli vložíme zpět do ledničky. Hotový salát předkládáme na hlávkovém či jiném listovém salátu dle ročního období.

Komentáře k receptu