Italská klobása s cuketou a sušenými rajčaty v salátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Bageta
  • 125 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 350 g Klobása vepřová
  • 125 g Roketa
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cuketa
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • 2.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1072 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 48.6 mg
  • Draslík 692 mg
  • Vláknina 6308.5 mg
  • Vitamín A 6308.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukety nakrájíme na plátky o síle přibližně 1 cm, bagetu na plátky silné 2 cm, Parmezán nastrouháme.

  • 2

    Cuketové plátky, potřené olejem grilujeme 2 - 3 minuty po obou stranách, poté uložíme stranou. Ogrilujeme klobásy po 6 - 8 minut, při grilování je často obracíme. Když jsou hotové, pokrájíme na špalíčky o síle cca 2,5 cm. Nakonec ogrilujeme 2 - 3 minuty po obou stranách plátky bagety, potřené olivovým olejem.

  • 3

    V salátové míse smícháme oprané a okapané listy rokety a bazalky, přidáme klobásu, cuketu, sušená rajčata, nastrouhaný Parmezán, vše zlehka promícháme.

  • 4

    Extra panenský olivový olej smícháme s citrónovou šťávou, solí, pepřem, našleháme a tímto dresinkem salát polijeme.

Komentáře k receptu