Špenátové omelety s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Špenátový protlak mražený
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 255.2 mg
  • Draslík 305.2 mg
  • Vláknina 5589.8 mg
  • Vitamín A 5589.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zmrazený špenát nakrájíme na kousky, za stálého míchání necháme rozmrazit a část tekutiny odpařit.

  • 2

    Vejce rozšleháme se 2 lžícemi smetany, solí a pepřem. Vmícháme špenát, těsto rozdělíme na dvě pánvičky vymazané máslem a vysypané moukou, upečeme ve vyhřáté troubě.

  • 3

    Uzené maso umeleme, smícháme se zbylou smetanou a ohřejeme.

  • 4

    Upečené omelety potřeme masovou náplní, přeložíme a rozkrojíme na poloviny. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu