Koláč se špenátem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Listové těsto
  • 700 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 225 g Sýr Feta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 783 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 636 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 263.1 mg
  • Draslík 1144.2 mg
  • Vláknina 12681.5 mg
  • Vitamín A 12681.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.7 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto rozložíme do máslem vymazaného pekáče.

  • 2

    Ze špenátu odkrojíme stonky, listy dobře omyjeme a nakrájíme.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme. Vložíme špenát a na středním ohni vaříme asi 5 minut, až se odpaří tekutina.

  • 4

    Zchladíme, přidáme kopr, vejce, sůl, pepř a sýr.

  • 5

    Na těsto dáme náplň, zakryjeme dalším plátem těsta, potřeme máslem a plát nařežeme do tvaru kosočtverce.

  • 6

    Pokropíme vodou a pečeme 40 minut do zlatova. Necháme chvíli vychladnout, nařežeme na porce.

Komentáře k receptu