Smetanový špenát s vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Špenátový protlak mražený
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 200 ml Smetana sójová
  • 0.56 kávová lžička Tuk
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Směs pěti vůní
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 495.4 mg
  • Draslík 885.9 mg
  • Vláknina 14093.9 mg
  • Vitamín A 14093.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 7.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme tuk, přidáme mouku, za stálého míchání připravíme jíšku. Přidáme prolisovaný česnek, mícháme a dusíme asi minutu.

  • 2

    Hrnec odstavíme z plotny, za stálého míchání postupně přiléváme vývar, dokud nevznikne hladký krém. Hrnec vrátíme na plotnu, vmícháme smetanu, nakonec přidáme špenát.

  • 3

    Na mírném ohni necháme špenát za stálého míchání rozmrznout. Přivedeme k varu, zakryté vaříme asi 10 minut na mírném ohni. Občas promícháme. Dochutíme solí, muškátovým oříškem a špetkou kořenicí směsi.

  • 4

    Vejce upravíme do ztracena nebo jako volské oko, špenát nandáme na talíř, na něj položíme vejce, jako příloha se hodí vařené brambory.

Komentáře k receptu