Těstoviny s fazolemi a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 300 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Fazole bílé sterilované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 716.7 mg
  • Vláknina 9337.5 mg
  • Vitamín A 9337.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na oleji orestujeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku. Přidáme oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata, osolíme a okořeníme lístky oregana. Vše dusíme asi 10 minut.

  • 3

    Potom do pokrmu přidáme okapané fazole a omyté špenátové listy. Prohřejeme, přidáme uvařené těstoviny a promícháme.

  • 4

    Při podávání posypeme pokrm nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu