Bramborový hrnec s uzeným masem a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Uzené maso vařené
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1100.3 mg
  • Vláknina 10952.2 mg
  • Vitamín A 10952.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.3 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájené uzené maso a oloupaný, na plátky nakrájený česnek. Přidáme oloupané, rozpůlené brambory, osolíme, opepříme, přilijeme vodu a dusíme do změknutí brambor.

  • 2

    Nakonec vmícháme omyté špenátové listy a pokrm dusíme ještě 5 minut.

Komentáře k receptu