Sardinky se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Brambory pečené
  • 70 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 10 g Česnek
  • 50 g Strouhanka
  • 1200 g Špenát listový čerstvý
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Sardinka obecná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 775 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 92.3 mg
  • Draslík 2017.7 mg
  • Vláknina 33023 mg
  • Vitamín A 33023 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardinky pečlivě omyjeme, posypeme solí a pepřem.

  • 2

    Špenát posekáme nahrubo, vložíme do hrnce, přilijeme olivový olej, přidáme prolisovaný česnek, podusíme asi 5 minut, přidáme rozšlehaná vejce, dobře se špenátem promícháme a překlopíme do pekáčku. Na špenát vyrovnáme sardinky, posypeme strouhankou, strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě.

  • 3

    Výbornou přílohou jsou pečené brambory.

Komentáře k receptu