Orecchiette s ostrým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1290 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 11.9 mg
 - Draslík 317.2 mg
 - Vláknina 9120 mg
 - Vitamín A 9120 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme špenát a řepu, zeleninu povaříme v osolené vodě 5 minut, scedíme a vymačkáme.
 - 
                                2
V kastrolu rozehřejeme olej s česnekem nakrájeným na tenké plátky
 - 
                                3
a rozdrobenou chilli papričkou. Uvařenou zeleninu dáme do mixéru
 - 
                                4
a přidáme olej. Rozmixujeme na hladký krém, osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Přidáme nastrouhaný parmezán a rozdrobenou fetu.
 - 
                                6
Propracujeme mouku s vodou a špetkou soli a necháme přikryté odpočinout 20 minut.Z těsta rozválejíme tenké válečky a ty nakrájíme na malé, stejně velké dílky. Každý dílek smáčkneme palcem a lehce jím posuneme po pomoučeném válu, aby vznikl důlek.
 - 
                                7
Orecchiette uvaříme v osolené vodě a ochutíme je krémem ze špenátu a řepy.