Orecchiette s ostrým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 280 g Mouka polohrubá
  • 10 g Sůl
  • 150 g Řepa žlutá
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 100 g Sýr Feta
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Špenát listový čerstvý
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1290 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 11.9 mg
  • Draslík 317.2 mg
  • Vláknina 9120 mg
  • Vitamín A 9120 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme špenát a řepu, zeleninu povaříme v osolené vodě 5 minut, scedíme a vymačkáme.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme olej s česnekem nakrájeným na tenké plátky

  • 3

    a rozdrobenou chilli papričkou. Uvařenou zeleninu dáme do mixéru

  • 4

    a přidáme olej. Rozmixujeme na hladký krém, osolíme a opepříme.

  • 5

    Přidáme nastrouhaný parmezán a rozdrobenou fetu.

  • 6

    Propracujeme mouku s vodou a špetkou soli a necháme přikryté odpočinout 20 minut.Z těsta rozválejíme tenké válečky a ty nakrájíme na malé, stejně velké dílky. Každý dílek smáčkneme palcem a lehce jím posuneme po pomoučeném válu, aby vznikl důlek.

  • 7

    Orecchiette uvaříme v osolené vodě a ochutíme je krémem ze špenátu a řepy.

Komentáře k receptu