Listový špenát se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1000 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 637 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 203.5 mg
  • Draslík 1499.3 mg
  • Vláknina 11108 mg
  • Vitamín A 11108 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.9 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný, propláchnutý špenát uvaříme, nasekáme a podusíme v kastrole na rozehřátém másle. Poprášíme hladkou moukou, osolíme a opepříme. Vmícháme prolisovaný česnek, trochu vývaru (nebo vody) a ještě chvíli povaříme.

  • 2

    Do hotového špenátu vmícháme nastrouhaný sýr a rozšlehaná vejce. Mícháme tak dlouho, až se vejce srazí.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu