Jelítka ze špenátu a králičího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Rajčata
  • 250 g Slanina vepřová
  • 6 g Petržel - nať
  • 30 g Strouhanka
  • 150 g Vepřová plec
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 500 g Králík hřbet
  • 1 ks Bránice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 665 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 648 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 81.1 mg
  • Draslík 668.9 mg
  • Vláknina 3953.8 mg
  • Vitamín A 3953.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso a slaninu pokrájíme na malé kousky, smícháme s kořením a strouhankou. Osolíme a opepříme. Maso necháme odpočinout v chladu cca 3 hodiny.

  • 2

    Špenát propláchneme a necháme 5 minut povařit ve vroucí vodě.

  • 3

    Bránici propláchneme, rozprostřeme na pracovní plochu, pokrájíme na 8 částí.

  • 4

    Na každý kousek bránice dáme masovou směs, přidáme špenát, sekanou petržel a pevně zamotáme do tvaru zploštělé koule.

  • 5

    Máslo rozehřejeme na pánvi a opečeme na něm 15 minut jelítka.

Komentáře k receptu