Špenátové gnocchi s ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Ricotta
  • 4 krajíc Veka
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 660 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 112.2 mg
  • Draslík 611 mg
  • Vláknina 4930 mg
  • Vitamín A 4930 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Střídku z veky namočíme na 10 minut do mléka. Potom tekutinu vymačkáme. Špenát omyjeme, osušíme, nasekáme.

  • 2

    Rozšleháme vejce, přidáme chléb, špenát, sýr ricotta, strouhaný parmezán (trochu si necháme na ozdobu), sůl a pepř, důkladně promícháme, přikryjeme a uložíme na hodinu do chladničky.

  • 3

    Pomocí dvou lžiček vytvarujeme ploché knedlíčky. Postupně je vaříme ve slané vodě, dokud nevyplavou k povrchu. Upravíme je na talíře, pokapeme máslem a ozdobíme parmezánem.

Komentáře k receptu