Suflé špenátové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 41 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 450 g Špenát listový čerstvý
  • 30 g Česnekové máslo
  • 255 ml Mléko plnotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Sýr Eidam cihla - výběr 60%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 562 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 286.6 mg
  • Draslík 780.2 mg
  • Vláknina 5544.8 mg
  • Vitamín A 5544.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 399.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý špenát omyjeme, vložíme do pánve a vaříme asi 5 minut na ztlumeném plameni, scedíme, vymačkáme z něj vodu, nakrájíme na kousky a dáme stranou.

  • 2

    Troubu zapneme na 180 ˚C. Vymažeme formu na suflé, vysypeme ji sýrem eidamem, postavíme na stranu. V pánvi rozehřejeme máslo, mléko, přisypeme mouku, ohříváme a mícháme, dokud se nezačne vařit, vaříme asi 3 minuty. Dáme do větší mísy, k tomu přidáme nakrájený špenát, postupně vlijeme žloutky, bílky ušleháme do tuha, nivu, osolíme, opepříme a vmícháme do směsi.

  • 3

    Směs přendáme do formy, kterou už jsme připravili, posypeme zbytkem nivy a pečeme asi 30 minut, dokud těsto nevzejde a mírně neztuhne.

Komentáře k receptu