Zelená hnízdečka pro mlsouny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 255.6 mg
  • Draslík 1000.2 mg
  • Vláknina 8546.9 mg
  • Vitamín A 8546.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.6 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme česnek a cibuli. Cibuli nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji osmahneme. Prolisujeme česnek, přidáme ho k cibuli a vše osmahneme.

  • 2

    Omyjeme a pokrájíme špenátové listy, přidáme k cibuli a česneku a dusíme 5 minut.

  • 3

    Ke konci přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Do dvou misek plníme špenát. Utvoříme hnízda a do středu rozklepneme vajíčko, které posypeme strouhaným sýrem.

  • 5

    Dáme zapéct na 15 minut do středně vyhřáté trouby.

Komentáře k receptu