Kuřecí roláda se špenátem
Suroviny
- 1500 g Kuře
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 20 g Sůl
 - 450 g Špenát mražený
 - 200 g Anglická slanina
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Směs koření na kuře
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 6 ks Žemle tuková
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 dl Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 1351 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 295.3 mg
 - Draslík 473.4 mg
 - Vláknina 580.1 mg
 - Vitamín A 580.1 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jako první si připravíme špenátovou nádivku. Nakrájíme slaninu na kostičky a osmahneme ji na drobně pokrájené cibuli. Ke slanině přidáme rozmražený špenát, rozdrcený česnek, sůl, pepř a povaříme. Vaříme tak dlouho, až se odpaří voda.
 - 
                                2
Staré žemle nebo rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme trošku mléka, 4 žloutky a špenát. Ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do nádivky.
 - 
                                3
Kuře omyjeme, osušíme a osolíme. Vykostíme kuřecí stehna a připravíme plát na roládu.
 - 
                                4
Připravené kuře plníme špenátovou nádivkou, otvory uzavřeme malými jehlami na špízy nebo zašijeme.
 - 
                                5
Kuře dáme do pekáče, okořeníme, obložíme plátky másla a podlijeme.
 - 
                                6
Ve středně rozehřáté troubě, přikryté alobalem, pečeme hodinu. Potom ještě dalších 30 minut dopékáme odkryté.