Pečené lasagne s lososem
Suroviny
- 500 g Mouka pšeničná hladká
 - 500 g Losos - filety
 - 200 g Švestky sušené
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 200 g Špenát listový čerstvý
 - 1 kávová lžička Soda jedlá
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Citrony
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 dl Víno bílé
 - 2 dl Voda pitná
 - 1 dl Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1295 kcal
 - Sacharidy 130 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 501 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 232.7 mg
 - Draslík 1172.6 mg
 - Vláknina 11887.5 mg
 - Vitamín A 11887.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.4 mg
 - Vitamín E 11.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto: Mouku prosijeme na vál, posypeme jedlou sodou, promícháme, uprostřed uděláme důlek a rozklepneme do něj celé vejce, osolíme, přilijeme vodu a rukou vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie a odložíme na 60 minut do ledničky.
 - 
                                2
Vál posypeme moukou a připravené těsto pomoci válečku rozválíme na velký plát silný 1 cm. Skleničkou o průměru 8 cm vykrajujeme kolečka, která skládáme na suchý plech, vložíme do teplé trouby, kde pomalu pečeme 15 minut. Upečené vytáhneme z trouby, necháme lasagne vychladnout.
 - 
                                3
Příloha: Olej vlijeme na pánvičku, přidáme na kolečka nakrájený česnek, drobně nakrájené špenátové listy, na kolečka nakrájené švestky, chvilku restujeme, zalijeme vínem a víno vyvaříme. Podle chuti osolíme a opepříme, pánvičku stáhneme ze sporáku a směs necháme vychladnout.
 - 
                                4
Losos: Filety lososa osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném másle zprudka po obou stranách opečeme.
 - 
                                5
Na hluboký talíř položíme porci lososa, vedle upravíme připravený špenát a pečené lasagne. Přidáme plátek citrónu a podáváme.